Wedstrijdzaken

Spelregels

De spelregels van de FIBA zijn allemaal terug te vinden in het spelregelboekje 2014. Daarnaast zjin er wijzigingen op deze regels (ingaande 1 oktober 2014). Ook is een casusboek ontwikkeld, waarin per spelregel voorbeelden van situaties worden gegeven alsmede de antwoorden passende bij de situatie.

De publicaties zijn digitaal beschikbaar en zijn te lezen op zowel de computer als alle mobiele apparatuur. Het is ook mogelijk het bestand als PDF op te slaan.

Kijk voor meer informatie over spelregels op de site van de NBB: https://www.basketball.nl/competitie/competitiezaken/spelregels


Minispelregels voor U8, U10 en U12


Masterz
Haal je spelregelbewijs: www.basketballmasterz.nl
Via deze officiële NBB-site leren jeugdspelers (en alle andere basketballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen.
Op deze site vind je de spelregels van basketball in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.
Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs.


Wedstrijdkleding
Cady73 speelt in een groen tenue. Dit tenue wordt door de vereniging ter beschikking gesteld en wordt door de wedstrijdspelende leden betaald door middel van jaarlijkse tenuehuur. In het geval van een uitwedstrijd waarbij de tegenstander ook in een groen tenue speelt, dan dient Cady73 te zorgen voor een reservetenue.